Lajme

Google vazhdon të zgjerojë operacionet e saj në Zvicër

Sot inaugurohet lidhja e jashtme kampusin e saj Europaallee në Cyrih, duke e çuar numrin e stafit në rreth 5,000 puntorë.

Numri i punonjësve të Google në Cyrih është rritur në rreth 5000. Të hënën, grupi i teknologjisë amerikane hapi një kampus në Europaallee pranë stacionit kryesor të trenit, njofton albinfo.ch.

Cyrihu mbetet lokacioni më i madh i kërkimit dhe zhvillimit të kompanisë jashtë Shteteve të Bashkuara, siç tha të hënën Patrick Warnking, kreu i vendit i Google në Zvicër, në hapjen e “Campus Europaallee” të ri. Është lokacioni më i madh në qytet, gjysma e mirë e punonjësve të Google të Cyrihut punojnë atje.

Zyrat në ndërtesën e afërt të ish-Sihlpost u inauguruan rreth pesë vjet më parë. Kompania është gjithashtu ende e pranishme në faqen Hürlimann, lokacioni i parë më i madh i Google në Cyrih, i cili u hap në 2007. Rreth 2,500 punonjës të Google janë të punësuar tani në stacionin e trenit, 2,500 të tjerët në zonën Hürlimann.

“Zooglers”, siç i quan Google punonjësit e saj në Cyrih, punojnë në produkte të ndryshme të njohura nga kompania e teknologjisë, si platforma e videove YouTube, shërbimi online i hartave Google Maps apo njohja e imazheve me inteligjencë artificiale.

Në Cyrih, për shembull, disa qindra njerëz po punojnë për zhvillimin e mëtejshëm të YouTube, siç shpjegoi zëdhënësi i Google Sam Leiser gjatë një turneu. Cyrihu është selia më e madhe e ekipit të zhvillimit të Youtube pranë selisë në San Bruno, Kaliforni.

Kushtet e përgjithshme janë të përshtatshme

Sipas Urs Hölzle, veteranit të Google dhe Zëvendës Presidentit të Lartë të Inxhinierisë nga zona e Bazelit, lokacioni i Cyrihut ka potencial të rritet edhe më tej. “Google është rritur kaq fuqishëm këtu deri më tani, sepse Cyrihu ofron kushte shumë të mira kornizë,” tha ai.

Sipas Hölzle, Google dëshiron të vendosë një fokus të fortë në qëndrueshmërinë në vitet e ardhshme. Për shembull, deri në vitin 2030 kompania dëshiron të mbulojë kërkesat e saj për energji jo vetëm në një mënyrë neutrale ndaj CO2, por edhe plotësisht pa CO2.

Përveç kësaj, teknologjitë nga Google, të tilla si inteligjenca artificiale e bazuar në cloud, duhet të ndihmojnë organizatat e tjera që të përmirësojnë gjithashtu gjurmën e tyre mjedisore. /Albinfo.ch