Tematike

Gratë migrante: Cili është kontributi i tyre për Zvicrën?

Ku qëndrojnë, gratë migrante në shoqëri në krahasim me burrat migrantë apo me gratë dhe burrat vendas?

Gratë migruese janë pjesë e jetës së përditshme të Zvicrës dhe japin një kontribut të rëndësishëm në funksionimin e Zvicrës në shumë profesione.

Gratë me prejardhje migracioni janë pjesë e ekonomisë zvicerane në cilësinë e drejtueseve, specialisteve të kualifikuara, sipërmarrëseve, asistenteve etj.

Por, ku qëndrojnë, ose në çfarë shkalle janë gratë e kësaj kategorie në shoqëri në krahasim me burrat migrantë apo me gratë dhe burrat vendas? Çfarë mundësish kanë ato dhe me cilat pengesa ballafaqohen? Çfarë kontributi japin ato përtej ekonomisë?

Komisioni Federal i Migracionit (EKM) ka publikuar dje, (e premte, 14 qershor 2019) një raport me rastin e grevës së grave, duke ofruar fakte dhe përgjigje për këto çështje.