Lajme

Hakerët rusë sulmuan Ministrinë e Jashtme të Zvicrës

Departamenti Federal i Punëve të Jashtme (EDA) ishte viktimë e emaileve phishing, sipas një dokumenti konfidencial të inteligjencës nga 24 qershori, siç u raportua në mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Në këto mesazhe mashtruese, përmbajtja e të cilave nuk u bë publike, kriminelët kibernetikë rusë tentuan të merrnin të dhëna sensitive, të cilat mund të shërbenin për qëllime spiunazhi apo sabotimi.

Megjithatë, emailet u përgjuan dhe u fshinë, kështu që nuk u bë asnjë shkelje e sigurisë. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI