Lajme

Hapet “Qendra e Artit dhe e Kulturës Kombëtare” në Itali

Përvoja e një grupi të vogël në emigracion, të cilët me forcat e tyre kanë arritur të hapin një Qendër të Artit e të Kulturës Kombëtare në Itali, transmeton albinfo.ch.

Një shkollë të gjuhës shqipe ku mësojnë më se 70 nxënës.

Ndërkohë edhe kurse të ndryshme si ai i aktrimit, violinës, valleve, instrumenteve popullore, vizatimit, gjuhës LIS, tashmë Italia është bërë edhe më e pasur me shqptarë dhe vlera kulturore shqiptare, një realitet i bukur shqiptar, në mes të Evropës. /Albinfo.ch