Lajme

Hapet rruga për blerjen e tankeve Leopard të Zvicrës nga Gjermania

Të martën, Komisioni i Sigurisë i Këshillit Kombëtar votoi me 17 vota pro për të çmontuar tanket Leopard. Këto 25 tanke tash do të jenë në dispozicion për shitje në Gjermani.

Komisioni thekson se dekomisionimi dhe shitja e mëvonshme e këtyre tankeve nuk do të rezultojë në ndonjë disavantazh për Zvicrën në drejtim të pajisjes së plotë të njësive të mekanizuara, trajnimit dhe rezervës së pjesëve rezervë, shkruan 20minuten, përcjell albinfo.ch.

Megjithatë, këtu nuk është kryer e gjitha, pasi që para se të shiten përfundimisht tanket, duhet të pajtohet Këshilli kombëtar dhe Këshilli i Shteteve. Me shitjen e tankeve, Gjermania kështu do të mbështetë tutje Ukrainën me tanke, shkruan 20minuten, përcjell albinfo.ch.