Integrimi

Imami Bekim Alimi: “Jemi me fat që jetojmë në një shtet ku funksionon ligji”

„Në një situatë të qetë, kjo çështje përfundoi. 26 asamblistë votuan pro dhe 10 kundër. Pas përfundimit, kryetari i SVP-së, deputetë e së cilës votuan kundër dhe shumë të tjerë më uruan për rezultatin që sollën votimet“ – tha Alimi

Mbledhjen e Asamblesë së qytetit Wil, në të cilën  votohej për natyralizimin e tij, e ka ndjekur për së afërmi edhe imami shqiptar i xhamisë së Wilit, Bekim Alimi. Pas përfundimit të votimit, Alimi u prononcua për albinfo.ch, me ç`rast na informoi rreth ecurisë së mbledhjes.

„Në një situatë të qetë, kjo çështje përfundoi. 26 asamblistë votuan pro dhe 10 kundër. Pas përfundimit, kryetari i SVP-së, deputetë e së cilës votuan kundër dhe shumë të tjerë më uruan për rezultatin që sollën votimet“ – tha Alimi.

“Nga ana tjetër mendoj se shteti zviceran dhe institucionet e tij, vazhdojnë të jenë në shërbim të qytetarëve duke kryer punë serioze, siç kanë vepruar deri më tani. Prandaj me këtë rast lirisht mund t`i uroj edhe organet shtetërore, shtetin juridik dhe funksionalitetin e tij. Jemi të gëzuar që jetojmë në një shtet  në të cilin funksionon ligji“ – përfundoi bisedën me ne, Imam Bekim Alimi, të cilit deri më tani i ishte kontestuar e drejta e nënshtetësisë.

Ndryshe, kërkesën për natyralizim, Alimi e kishte shtruan tek organet gjegjëse që në fillim të vitit 2015. Por ajo qe kontestuar për shkak se një ish asamblist kishte shprehur rezeva kudrejt personalitetit të tij. Akuzat e njëpasnjëshme për radikalizim, që u bënë në adresë të tij, i dhanë një jehonë të madhe këtij rasti dhe detyrimisht ai më vonë u politizua.

Votimit të sotëm për natyralizimin e Bekim Alimit i është dhënë publicitet shumë i madh në mediet zvicerane, në veçanti në ato të Zvicrës lindore.