Feja

Imami Enis Rama, i ftuar i islamistëve radikalë të Zvicrës (IZRS)

Në konferencën vjetore të IZRS, që mbahet më 29 nëntor në Freiburg, i ftuar është edhe imami nga Mitrovica, Enis Rama i cili vetëm pak ditë më parë është liruar nga burgu hetues

Këshilli Qendror Islamik i Zvicrës (IZSR) me seli në Biel/Bienne konsiderohet si organizatë që kultivon një variant radikal e rigjid të islamit dhe që drejtohet nga zviceranë të konvertuar në islam. Për këtë arsye udhëheqësit e tij kanë qenë vazhdimisht në fokus të medieve zvicerane.

Në konferencën vjetore të këtij këshilli, që mbahet më 29 nëntor në Freiburg, i ftuar është edhe imami nga Mitrovica, Enis Rama. Ky imam i cili është po ashtu edhe drejtues i televizionit religjioz “Peace TV”, vetëm pak ditë më parë është liruar nga burgu hetues. Ai dyshohej për terrorizëm, rrezikim të rendit kushtetues dhe predikim të urrejtjes fetare, shkruan gazeta Tages Anzeiger.

Në arikullin e kësaj gazetee, të cilin e transmetojnë edhe mediet tjera në hapësirën gjermanishtfolëse të Zvicrës thuhet se “38 vjeçari Rama hyn në mesin e predikuesve më të njohur të vendit të tij. Autoritetet e ngarkojne atë për mbështetje të grupit ekstremist IS. Për këtë arsye edhe Departamenti i Jashtëm Amerikan e ka pasur `në radar`. Rama thuhet të ketë bërë disa herë thirrje për urrejtje kundër hebrenjve”.

Dy vite më parë në konferencën vjetore të IZRS kishte marrë pjesë edhe imami i Xhamisë së Madhe të Prishtinës, Shefqet Krasniqi. Ai bën pjesë në grupin e hoxhallaëve të arrestuar nga mesi i shtatorit nën dyshimin për afërsi me organizatat ekstremiste islamike. Krasniqi vazhdon të mbahet i paraburgosur.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI