Integrimi

Imami shqiptar magjistron në Universitetin e Bernës

Njëri nga imamët më modernë në Zvicër, Mustafa Memeti, ka magjistruar në Universitetin e Bernit, shkruan albinfo.ch.

Ai është pajisur me diplomën pasuniversitare për kujdesin fetar në kontekstin e migracionit.

Në këtë ceremoni kanë marrë pjesë shumë mysafirë special, ndër to, edhe ish-presidentja e Zvicrës, Simonetta Sommaruga.

Mustafa Memeti është shembulli i një myslimani në Zvicër. Ai ligjëron në xhaminë në tre gjuhë, shqip, gjermanisht dhe arabisht.

Më parë, ai ishte zgjedhur edhe “Zvicerani i Vitit”, si dhe kishte qenë kryetar i Bashkësisë Islame Shqiptare të Zvicrës. Ai njihet si një nga imamët më të modernë në Zvicër.