Sport

Sinan Bytyqi

Futboll

Andreas Heraf, menaxher i ekipit U-19 të ekipit të kombëtares së Austrisë, flet për talentin nga Kosova, Sinan Bytyqi.

“Ai posedon një entuziazëm të pazakontë. Këto ditë Bytyqi është shumë i nevojshëm për U-19 në Kampionatit evropian në Hungari”, tha Heraf.

Bytyqi kishte shënuar gol në fitoren 3:0 që austriakët e rinj e shënuan në takimin kundër Hungarisë U19, duke qenë një nga lojtarët më të mirë në fushë. Ai ka lënë të kuptohet se nuk do ta lërë Austrinë për Kosovën.

“Gjaku im është kosovar, por unë e kam shqiponjën në gjoks”, tha Bytyqi për mediat austriake, duke menduar për shqiponjën tradicionale të austriakëve.

Bytyqi u rrit në Klagenfurt dhe talentin e tij e ka treguar me FC Kärnten. Që nga prill 2012 ai kishte veshur fanellën e Manchester City.

Milan, Juventus, Bremen janë bindur me cilësitë e të riut nga Kosova.

Sinan Bytyqi ka lindur më 15 janar 1995 në Prizren të Kosovës. Nga mosha 13 vjeçe është zbuluar nga Manchester City dhe ka nënshkruar kontratën deri në vitin 2015.

Me ekipin kombëtar U-19 të Austrisë Bytyqi aktualisht është duke luajtur në finalet e Kampionatit evropian në Hungari.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriSinan Bytyqi
  • Prejardhja:Prizren-Kosovë
  • Vendi ku vepron:Klagenfurt-Austri
  • Profesioni:Futboll

  WHO’S WHO të tjera