Kulturë

Fjoralba Turku

Këngëtare

Secilin vit, prej disa dekadash tashmë, kur pushimet verore të kenë përfunduar, në Villingen të landit Baden Württemberg mbahet festivali i xhazit. Me këtë rast fillon edhe sezoni koncertal i klubit të xhazit, gjatë të cilit, deri në fund të vitit përfshihen 16 programe të ndryshme xhazi manifestimi fillon më 13 shtator, me paraqitjen e grupeve të ndryshme të xhazit nga Gjermania dhe bota.

Në ditën e tretë, më 15 shtator, në program është këngëtarja shqiptare që jeton në Gjermani, Fjoralba Turku. Ajo, bashkë kitaristin amerikan Geoff Goodann krijon një amalgamë të përbërë nga këngët popullore shqiptare, muzika standarde e xhazit dhe bluzi, shkruan südkurier.de.

Shqiptarja dhe amerikani bëjnë muzikë bashkë prej gjashtë vitesh dhe janë të njohur për ngjyrat intensive të tingujve si dhe për shkrirjen e stileve të ndryshme të muzikës.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriFjoralba Turku
  • Vendi ku vepron:Mynih-Gjermani
  • Profesioni:Këngëtare
  • Kontakti www.fjoralbaturku.com

  WHO’S WHO të tjera