Autotech

Iphone 11, celulari më i shitur në nivel global

Iphone 11 është bërë telefoni mobil më i shitur në botë, duke tejkaluar rezultatet e arritura një vit më parë nga iPhone XR, me gjithë epideminë e koronavirusit që kishte kontraktuar tregun. 

Sipas analistëve të Omdia, iPhone 11 ishte telefoni më i njohur në një shkallë globale në tremujorin e parë të vitit, me shitjen e 19,5 milionë njësive.

IPhone XR kishte ndalur në 13,6 milionë njësi në tremujorin e parë të 2019.

Në vendin e dytë midis smartfonëve më të shitur në tre muajt e parë të vitit 2020 është Galaxy A51 i Samsung me 6,8 milionë copë.  Redmi Note 8 dhe Redmi Note 8 Pro të Xiaomi ndjekin me përkatësisht 6,6 dhe 6,1 milionë smartphone, përcjell Albinfo.ch.