Fotolajmi

Irlandezët protestojnë për faturat e ujit

Dhjetëra-mijëra njerëz kanë protestuar në Dublin për faturat e reja të ujit që janë futur në Irlandë.

Një rritje e tarifës për ujë është një nga masat e propozuara nga ekspertët e BE-së dhe FMN-së për të reduktuar deficitin e buxhetit të Irlandës.

Protestat e fundit vijnë nga një seri protestash të ngjashme të mbajtura në fund të vitit të kaluar.

Policia irlandeze nuk njoftoi se sa njerëz u mblodhën për të protestuar, por organizatorët vlerësojnë se ka pasur rreth 80 mijë njerëz.