Lajme

Java kundër racizmit 2021 në Zvicër

Java Kundër Racizmit zhvillohet çdo vit nëpër disa kantone zvicerane rreth 21 marsit. Tradicionalisht, ajo shënohet me shumë manifestime të ndryshme, të cilat kujtojnë të gjithë për rëndësinë e luftimit dhe parandalimit të racizmit dhe diskriminimit racor.

Në funksion të situatës aktuale shëndetësore, disa kantone ose komuna kanë zgjedhur të anulojnë ose të shtyjnë manifestimet e planifikuara për muajin mars. Të tjerët, Javën Anti-Racizëm kanë zgjedhur të zhvillojnë në një formë të përputhshme me COVID, raporton Albinfo.ch.

Nga 15 deri më 23 mars 2021 Zyra e Lozanës për Emigrantët dhe partnerët e saj institucionalë dhe shoqërues ju ofron një program të pasur, shumica e të cilave janë në internet.

Lidhur me këtë, i deleguari për integrim i Qytetit të Lozanës, Bashkim Iseni, ka dhënë një intervistë për televizionin shtetëror frankofon zviceran RTS, me të cilën ka shpjeguar se si të parandalohet racizmi në Zvicër.

Në vazhdim mund ta ndiqni intervistën në fjalë: