Integrimi

Kanada: Shkrimtari dhe publicisti Shani Pnishi merr titullin “Ambasador i Kombit”

Shkrimtari kosovar në Kanada, Shani Pnishi, sot ka marrë titullin “Ambasador i Kombit”, përcjell albinfo.ch.

Siç ka bërë të ditur vetë Pnishi, ky titull iu dorëzua gjatë një ceremonie të organizuar nga Ambasada Shqiptare në Otava të Kanadasë.

“Në një ceremoni organizuar nga Ambasada Shqiptare në Ottawa, Kanada, m’u dorëzua titulli “Ambasador i Kombit”. Falënderoj të gjithë ata që më kanë përkrahur në çdo hap, veçanërisht gruan time Albana Hisenaj-Pnishi dhe bashkëpunëtorët e Shoqatës Shqiptare të Hamiltonit”, ka njoftuar Pnishi.

Shani Pnishi u lind më 15 tetor të vitit 1977 në Demjan të Hasit të Gjakovës. Studioi Letërsi dhe Gjuhë shqipe në Universitetin e Prishtinës dhe më pas Shkenca Politike në McMaster Universitey në Hamilton të Kanadasë. Pnishi merret me poezi, prozë e publicistikë. Ka të botuar dy libra me poezi: “99” dhe së fundmi librin “Këtu dhe atje”. Ai po ashtu është pjesë e Shoqatës Shqiptare të Hamiltonit.

Pnishi ka nënshtetësi kanadeze dhe jeton në Hamilton të Kanadasë me gruan dhe fëmijët. 

Foto: Shani Pnishi (Fb)