Lajme

Kancelari austriak shpall paketën e kujdesit për fëmijët prej 4.5 miliardë eurosh

Në një intervistë në fund të verës me transmetuesin shtetëror ORF, kancelari Karl Nehammer, i Partisë Popullore Austriake (ÖVP), njoftoi se 4.5 miliardë euro fonde të reja do të vihen në dispozicion për të rritur hapësirat e kujdesit për fëmijët dhe për stafin e përhershëm deri në vitin 2030, përcjell albinfo.at.

Fondet do të fokusohen veçanërisht në rritjen e shkallës së kujdesit ndaj fëmijëve mbi dy vjeç. Kjo normë aktualisht është 60 për qind në Austri. Nehammer thotë se qeveria do të donte ta rriste atë në 90 për qind.

“Gratë nuk duhet të pengohen të punojnë, sepse nuk ka hapësira të mjaftueshme”, tha Nehammer.

Nehammer vuri në dukje gjithashtu se mungesa e infrastrukturës së kujdesit për fëmijët mund të kontribuojë gjithashtu në vështirësitë në gjetjen e punëtorëve të kualifikuar që i duhen Austrisë nga jashtë, duke sugjeruar që disa nga paratë duhet të shkojnë gjithashtu për rritjen e orarit të hapjes.