Jeta në Zvicër

Kantoni më i mirë për tatimet në Zvicër

Një analizë e përhapur ka zbuluar se cili kanton i Zvicrës ka nivelin më të mirë të taksimit për familjet

Analiza, e përfunduar nga gazeta “Le Matin Dimanche”, krahasoi taksën e paguar nga familjet në grupe të ndryshme të të ardhurave.

Gazeta zbuloi se Zug kishte regjimin më të mirë të taksave për familjet në grupe të ndryshme të të ardhurave nga të gjitha 26 kantonet e Zvicrës, përcjell albinfo.ch. 

Zug është shtëpia e disa ndërmarrjeve të mëdha ndërkombëtare dhe ka një popullsi të konsiderueshme të punëtorëve të huaj. 

Zug uli nivelet e tij të taksave gjatë pandemisë së koronavirusit. 

60,000 CHF 

Krahasimi i parë ishte një çift i martuar me dy fëmijë me të ardhura 60,000 CHF në kantone në gjithë Zvicrën. 

Familja do të paguante taksë zero mbi të ardhurat në Zug, si dhe në Gjenevë. 

Anasjelltas, familja do të paguante CHP 1,562 në Bernë. 

125,000 CHF 

Një çift me të ardhura më të larta prej 125,000 CHF pa fëmijë do të paguante 5,451 CHF taksa në Zug. 

Në Gjenevë, kjo shumë do të ishte tri herë më e lartë – dhe katër herë më e lartë në Neuchâtel. 

Në veçanti, raporti vëren se si disa kantone frëngjishtfolëse vendosin detyrime të mëdha tatimore për fituesit e lartë. 

Në veçanti, Gjeneva, Lozana dhe Neuchâtel kanë norma më të larta të taksave. 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI