Lajme

Kantoni me më shumë shkelje të masave Covid është Gjeneva

Nga të gjitha kallëzimet penale të paraqitura në Zvicër për shkelje të ligjit Covid që nga marsi i vitit 2020, 44 për qind janë dorëzuar në Gjenevë, transmeton albinfo.ch.

Nga 14,031 procedura ligjore në mbarë vendin, vetëm Gjeneva ka 6,206 – kryesisht “demonstrata dhe ngjarje të paligjshme, rebelim kundër policisë dhe personelit të transportit publik, ose mosmbajtje të maskave”, sipas Blick.

Cyrihu është shkelësi i dytë më i keq në lidhje me mosrespektimin e ligjit Covid, me 2,385 procedura gjyqësore, ndërsa Uri ka më pak shkelës të ligjit – vetëm nëntë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI