Feja

Kardinali shqiptar, Ernest Simoni nderohet me çmimin “Thomas Morus”

Kardinal Ernes Simoni do të marrë çmimin „Thomas Morus“, si një themelues i rendit të vjetër të Shen Gjergjit -St.Georg

Sot, më 21 qershor, Eminenca e tij, Kardinal Ernest Simoni, i nderuar nga Papa Françesku, do të marrë pjesë në një ceremoni në prani të Nunit Apostolik, S.E. Peter Zurbriggen, si dhe nga abati Maximilian Heim OCist, në manastirin e dytë të vjetër Cistercian Heiligenkreuz afër Vjenës. Këtu ai do të marrë çmimin „Thomas Morus“, si një themelues i rendit të vjetër të Shën Gjergjit -St.Georg(www.aovstg.org).

Është një nder i jashtëzakonshëm, që Don Ernest Simoni është kualifikuar për këtë çmim, për shkak se ai, sipas  modelit të Lordit Anglez dhe burrë shteti Sir Thomas More,  ka dhënë vazhdimisht dëshmi gjatë regjimit komunist të Enver Hoxhës, 27 vjet kundër tij, për besimin e tij të krishterë, thirrjen e tij si prift katolik dhe për primatin e së vërtetës në krahasim me pushtetin tokësor, thuhet në komunikatën e dërguar nga rendi i Shën Gjergjit (St. George Orden) Ai gjithashtu merr çmimin si përfaqësues i të gjithë shqiptarëve të persekutuar në komunizëm për angazhimin e tyre ndaj besimit të krishterë.

Çmimi përbëhet nga një medalje e madhe argjendi, një certifikatë e nënshkruar nga Guvernatori i rregullit, Princ Gundakar nga Liechtenstein dhe nje shbërblim prej 5000 €, ne llogari të kardinalit, për qëllime bamirësie.

Për të marrë pjesë në këtë aktivitet, janë paraqitur përfaqësues të lartë nga politika, shkenca dhe kërkimi, akademia, si dhe nga komuniteti i biznesit. (Ne do të raportojmë nesër me fotot përkatëse), thuhet në fund të komunikatës së nënshkruar nga  Peter Stolberg, sekretar i Rendit të Shën Gjwergjit  (St.Georg Orden)