Kosova

Kërkohet koordinim për mësimin plotësues të gjuhës Shqipe në SHBA

Majko dhe Gashi së bashku takuan drejtorët e shkollave Shqipe në qytetin e New Yorkut me të cilët diskutuan implementimin e marrëveshjeve ndërshtetërore të nënshkruara si në fushën e bashkëpunimit

Për herë të parë në historinë e kombit, diaspora shqiptare po përfaqësohet në nivel Ministrash nga dy shtetet, Kosova dhe Shqipëria, transmeton albinfo.ch.

Dardan Gashi, Ministër i Diasporës dhe Investimeve Strategjike në Qeverinë e Kosovës dhe Pandeli Majko, Ministër i Shtetit për Diasporën në Qeverinë e Shqipërisë, kanë nisur sot në objektin e Konsulatës së Republikë së Kosovës takimet e përbashkëta, duke filluar me temën e mësimit plotësues të gjuhës Shqipe në ShBA.

Majko dhe Gashi së bashku takuan drejtorët e shkollave Shqipe në qytetin e New Yorkut me të cilët diskutuan implementimin e marrëveshjeve ndërshtetërore të nënshkruara si në fushën e bashkëpunimit me dhe për diasporën ashtu edhe marrëveshjen konkrete për mësimin plotësues të gjuhës Shqipe. “I përulemi punës suaj”, tha me këtë rast Ministri Majko i cili kërkoi nga drejtorët e shkollave një koordinim më të mirë në të ardhmen.

“Shkolla verore është një projekt ambicioz që ka për qëllim të sjell në Kosovë dhe Shqipëri nxënësit e moshave të ndryshme të shkollës Shqipe për tu njohur më mirë me atdheun dhe me bashkëmoshatarët e tyre. Tani ky projekt për herë të parë bëhet së bashku nga dy Ministritë në Kosovë dhe Shqipëri”, tha Gashi.

Dy Ministrat më pas vazhduan në takimin me komunitetin shqiptar në Connecticut.