Lajme

Këshilli Federal nis fushatën për rritjen e moshës së pensionit për gratë

Ministri i Çështjeve Sociale, Alain Berset, ka nisur fushatën zyrtare për reformën AHV/AVS, e cila do të sillte moshën e pensionit për gratë nga 64 në 65 vjeç dhe TVSH më të lartë për të gjithë – një çështje që do të vendoset në referendumin e ardhshëm të 25 shtatorit, përcjell albinfo.ch.

Nëse do të pranohet në kutinë e votimit, reforma do të hyjë në fuqi në vitin 2024, ndërsa rritja graduale e moshës së pensionit për gratë do të bëhej nga viti 2024 në 2027.

Arsyeja e kësaj mase është se popullsia po jeton më gjatë dhe po shterohen fondet e sigurimit të pleqërisë. Nëse nuk bëhet asgjë, shpenzimet do të tejkalojnë të ardhurat deri në vitin 2030.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI