Lajme

Kështu u festua në Xhaminë e Wil-it triumfi i Kombëtares së Zvicrës

“Mbresëlënëse, shumë e bukur dhe mbi 200 njerëz janë sot këtu për të festuar!” kështu e përshkruan Bekim Alimi atmosferën e krijuar në  xhaminë e qytetit Wil. Ai, e thotë këtë në një bisedë të shkurtër për albinfo.ch gjatë ndeshjes ndërmjet Serbisë dhe Zvicrës.

Alimi njihet si një mbështetës i fortë i dialogut ndërfetar, por edhe si një i pasionuar për futboll, pasi luan në ndeshjet miqësore me priftërinjtë e Wil-it. Por Alimi e cilëson veten sonte si “thjesht një spektator krenar që është duke mbështetur kombëtaren e Zvicrës”.

Z. Alimi, si do ta përshkruanit atmosferën në komunitetin tuaj të xhamisë?

“Mbresëlënëse, shumë e bukur dhe mbi 200 njerëz janë sot këtu për të festuar!”

Nëse ju pyesin nëse jeni shqiptar apo zviceran, çfarë përgjigjeni?

“Bekim Alimi qesh. Po unë jam shqiptar, jam Imam dhe jam shtetas zviceran. Por sonte unë jam thjesht një spektator krenar që po bëj tifo për kombëtaren e Zvicrës!

Faleminderit shumë dhe vazhdoni me “Hopp Schwiiz!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by albinfo.ch (@albinfo.ch)