Lajme

Kina po monitoron përhapjen e një “virusi të ri”

Zyrtarët shëndetësorë në Kinë po monitorojnë përhapjen e “një virusi të ri” që është gjetur në disa dhjetëra njerëz – i cili u zbulua për herë të parë në fund të vitit 2018..

Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) në Tajvan të dielën raportuan se po monitoronin zhvillimet e reja ndërkohë që deri më tani, tha qendra, 35 individë në Kinë kanë rezultuar pozitivë në javët e fundit.

Rastet janë raportuar nga provincat e Shandong dhe Henan, të cilat ndajnë një kufi dhe ndodhen në Kinën verilindore.

Autoritetet janë zotuar se do të fillojë zhvillimin e procedurave për gjurmimin e virusit Langya dhe renditjen e gjenomit të tij, me këtë të fundit që pritet të jetë gati brenda një jave.

Asnjë nga 35 pacientët e njohur nuk ka pasur kontakt të ngushtë me njëri-tjetrin ose nuk është gjetur të ketë një pikë të përbashkët ekspozimi, duke sugjeruar se përhapja e virusit ka qenë sporadike tek njerëzit në këtë pikë.

Për momentin nuk dihet nëse përhapja aktuale e virusit është për shkak të transferimit nga kafshët, por autoritetet kineze ende po bëjnë thirrje për kujdes.

Informacioni është aq i hershëm sa është gjithashtu i paqartë nëse virusi mund të transferohet nga personi në person, megjithëse raportet e mëparshme tregojnë për një mundësi të tillë. /Newsweek