Lajme

Kjo është ajo për të cilën zviceranët shqetësohen këtë vit

Çdo vit, banka Credit Suisse publikon të ashtuquajturin “Barometri i shqetësimit”, i cili identifikon atë që preokupon më shumë popullsinë e Zvicrës, përcjell albinfo.ch.

Edicioni i fundit, i publikuar të mërkurën, zbulon disa gjetje befasuese: asnjë nga ngjarjet që ka më shumë gjasa të shqetësojë shumicën e njerëzve këtë vit njerëzit – si inflacioni dhe rritja e kostos së jetesës – nuk janë ndër shqetësimet kryesore.

Në vend të kësaj, mjedisi, dhe veçanërisht ndryshimi i klimës, ka qenë shqetësimi kryesor për popullsinë zvicerane në vitin 2022, i ndjekur nga shqetësimet për pensionet.

Të anketuarit shprehën shqetësime edhe për furnizimin me energji.

Inflacioni është në vendin e pestë, ashtu si kostoja e kujdesit shëndetësor, me këtë të fundit tradicionalisht një shqetësim kyç për zviceranët.

Çështjet që përfshijnë shkallën më të ulët të migrimit janë gjithashtu një nga shqetësimet e qytetarëve zviceranë.