Shkurt.ch

Kjo kompani në Zvicër, do t‘u japë punonjësve 6 muaj pushim prindëror

Kohët e fundit, Novartis njoftoi se do të ofronte të gjithë stafit 14 javë pushim prindëror, dhe tani Volvo i Zvicrës ka ngritur zërin duke thënë se do t’u japë punonjësve të saj gjashtë muaj pushim prindëror, përcjell albinfo.ch.

Kjo do t’i bënte ata punëdhënësit më bujarë në Zvicër.

Në një deklaratë, prodhuesi i makinave nga Suedia, tha se të dy nënat dhe baballarët e foshnjave të porsalindura do të marrin 24 javë pushim me 80 përqind të pagesës.

Njerëzit që adoptojnë fëmijë do të marrin të drejtën për të njëjtat leje prindërore.

Kjo leje mund të merret në çdo kohë brenda tre viteve të para pas lindjes së fëmijës ose pas miratimit, tha kompania, përcjell albinfo.ch.

Zvicra aktualisht nuk ka aspak statut për të atësisë, me të cilën shumica e baballarëve lejoheb të marrin vetëm një ‘ditë familjare’ pushim pas lindjes së fëmijëve të tyre, përcjell albinfo.ch.

Parlamenti zviceran është duke shqyrtuar një opsion kompromisi, i cili do të u jepte baballarëve dy javë pushim.