AT Balkani

Kosova, pjesë e listës së vendeve me rrezik në Itali

Ministri i Shëndetësisë në Itali, ndalon hyrjen nga këto tri vende

Ministri i Shëndetësisë së Italisë, Roberto Seperanza ka njoftuar se ka nënshkruar një urdhër të ri përmes të cilit i ndalohet hyrja atyre që në 14 ditët e fundit kanë qenë në vendet me rrezik të lartë, si Serbia, Mali i Zi dhe Kosova.

“Kam nënshkruar një urdhër të ri, ku kam futur Kosovën, Malin e Zi dhe Serbinë në listen e vendeve me rrezikë të lartë. Kështu që, kushdo që ka qenë në territorin e këtyre vendeve gjatë 14 ditëve të fundit, ju ndalohet hyrja në Itali. Duhet kujdes maksimal për t’i ruajtur arritjet e bëra në këtë aspekt”, përfundoi ai, shkruan albinfo.ch.

Ndryshe, vendet e Ballkanit janë futur në listën e vendeve me rrezikë të lartë  nga shumë vende evropiane për shkak të numrit të lartë të të infektuarve atje.