AT Balkani

Kosovë: Nga nesër masat e reja kundër Covid-19 hyjnë në fuqi

Masat e reja që parashohin kufizimin e lëvizjes në tri komuna, si dhe mbylljen e bizneseve pas orës 21, u morën pas shtimit të rasteve me Covid-19 dhe vdekjeve nga kjo sëmundje pandemike.

Dalin masat e reja, kthehet ora policore dhe mbyllen lokalet gjatë natës.

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka prezantuar sot masat e reja administrative me qëllim të parandalimit të përhapjes së mëtejme të COVID-19.
Ai ka thënë se qysh në mbledhjen e qeverisë që do të mbahet sonte do të vendoset që në qytetet ku ka numër të madh të personave të infektuar do të kufizohet lëvizja nga ora 21:00 deri në orën 5 të mëngjesit.

“Në qytetet ku ka numër te madh do të kufizohet plotësisht lëvizja. Nga sonte në Prishtinë, Prizren, Ferizaj, Vushtrri. Do te kufizojmë plotësisht lëvizjen nga ora 21 deri në orën 5 në mëngjes. Do të përcjellim pastaj lëvizjet e numrave me infektime”, ka thënë Hoti sot gjatë një konferencë për shtyp.

Ai ka thënë se gjithashtu do të reduktohen punëtorët e institucioneve dhe do të punohet vetëm me staf esencial. Sipas rregullores, Hoti ka thënë se do të përcaktohet se çfarë do të nënkuptohet me staf esencial.

“Mbyllen të gjitha lokalet e gastronomisë nga ora 21 deri në orën 5 të mëngjesit. Jashtë kufizimit lejohet puna vetëm në hapësira të hapura dhe shërbimin ‘merre me vete’. Numri i njerëzve përgjysmohet nëpër autobusë”, ka thënë Hoti.

Masat e reja kundër covid-19 hyjnë në fuqi të hënën, 6 korrik 2020.

Publiée par Avdullah Hoti sur Dimanche 5 juillet 2020