Kosova

Kosovë: Rreth 420 profesionistë shëndetësorë janë infektuar që nga marsi

Mbi 400 profesionistë shëndetësorë kosovarë janë infektuar me koronavirus që nga fillimi i pandemisë COVID-19. Numri më i madh i të infektuarve janë infermierë.

Zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë, Faik Hoti, ka publikuar një infografikë lidhur me praninë e COVID-19 në mesin e profesionistëve shëndetësorë, sipas së cilëve janë 222 infermierë të infektuar.

Ndërkohë, numri i mjekëve të sëmurë në institucione shëndetësore ka arritur në 160, përcjell albinfo.ch.

Në infografikë figurojnë se janë të infektuar edhe 24 mjekë e infermierë jashtë institucionit shëndetësor.

Përveç mjekëve e infermierëve, të sëmurë me COVID-19 janë edhe tetë farmacisë, dy teknikë të farmacisë dhe dy fizioterapuetë.