Fun

Krasniqi, mbiemri më i përhapur në Kosovë

Të gjithë e dimë se mbiemri është pjesë e rëndësishme e identitetit tonë.

Por a e keni ditur se cilët janë mbiemrat më të përhapur në Kosovë?

Krasniqi, Gashi, Berisha, Morina, Shala, Bytyqi, Hasani, Kastrati, Kryeziu dhe Hoti dhe janë top dhjetë mbiemrat më të përdorur në Kosovë, përcjell albinfo.ch.

Statitstikat e sjellura nga Buletini ekonomik tregojnë edhe numrin e njerëzve që bartin këta mbiemra.

Krasniqi – 58199 njerëz

Gashi – 57396 njerëz

Berisha – 43727 njerëz

Morina – 27222 njerëz

Shala – 25585 njerëz

Bytyqi – 18840 njerëz

Hasani – 13187 njerëz

Kastrati – 13015 njerëz

Kryeziu – 12882 njerëz

Hoti – 12709 njerëz