Të tjera

Kroacia ndalon biskotat e Serbisë, gjen përbërës kancerogjen

Sistemi Evropian i Paralajmërimit të Shpejtë në Tregtinë Ushqimore (RASFF) ka njoftuar se një përbërës kancerogjen është gjetur në një produkt ushqimor të prodhuar në Serbi.

Bëhet fjalë për biskota dhe për fat lënda e dëmshme është konstatuar nga kontrolli në kufi, ndaj kamioni i është kthyer dërguesit, raporton N1.

Substanca është një ngjyrosje ushqimore e bazuar në dioksid titani, i njohur më mirë si E171, i cili është ndaluar në Bashkimin Evropian që nga gushti i vitit të kaluar.

Komisioni Evropian vendosi për këtë sepse dioksidi i titanit në trup mund të shkaktojë gjenotoksicitet, dëmtim të ADN-së dhe potencialisht kancer.

Produkti nuk shpërndahet në tregjet e tjera brenda Unionit, përveç në gjuhën kroate.