Lajme

Ku dhe dhe si planifikojnë gjermanët të pushojnë më 2021

Pavarësisht nga pandemia, udhëtimi është ende në mendjet e shumë gjermanëve. Një sondazh gjithëpërfshirës shfaq se ku janë të etur të shkojnë vitin e ardhshëm.

Hometogo, motori i kërkimit për shtëpi pushimi dhe banesa, përputhet me 16 milionë kërkime, me një sondazh të porositur nga jashtë për të zbuluar se ku do të drejtohen gjermanët në vitin 2021, shkruan thelocal.de, përcjell albinfo.ch.

Rezultati: në përgjithësi, shumë gjermanë po planifikojnë të qëndrojnë në shtëpi, por si zakonisht shumë prej tyre planifikojnë pushimet e tyre të ardhshme. Një total prej 44.4 për qind të pyetjeve të kërkimit nga periudha e kërkimit 1 janar deri më 27 tetor 2020 ishin për destinacionet në Gjermani. Kërkimet më të njohura për pushime ishin për Detin Baltik, Detin e Veriut dhe Sylt. Destinacionet jashtë vendit për në vitin 2021: Kroacia erdhi në vendin e dytë me vetëm 11.05 për qind të pyetjeve të kërkimit – vitin e kaluar qëndroi në 14.69 për qind.
Italia është në vendin e tretë me 7.79 për qind krahasuar me 11.58 përqind të një viti më parë. Siç tregon sondazhi i porositur nga Hometogo, dëshira e gjermanëve për të udhëtuar mbetet akoma: 70 për qind e të anketuarve synojnë të udhëtojnë në 12 muajt e ardhshëm.

Për më tepër, 61 për qind do të preferonin të rezervonin një shtëpi pushimi në vitin 2021, ndërsa 31 për qind do të preferonin një hotel. Sipas rezultateve të sondazhit, vetëm tre për qind e të pyeturve do të konsideronin të kalonin natën në një kamionçinë. Një 71 për qind e plotë, megjithatë, planifikojnë të udhëtojnë me makinë vitin e ardhshëm.

Për sa i përket llojit të destinacioneve, shumica e gjermanëve tërhiqen nga një pushim plazhi vitin e ardhshëm (63 për qind), përcjell tutje albinfo.ch.