Lajme

Kujdes, ky aplikacion online që jua mundëson votimin është ‘fake’

KQZ u bën apel qytetarëve jashtë Kosovës: Aplikacioni online që po qarkullon, është i paautorizuar

Gjatë ditës së sotme, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve me shqetësim ka pranuar informacionet se është publikuar një aplikacion online, i cili po grumbullon të dhënat e qytetarëve nga jashtë Kosovës si dhe donacione, përcjell albinfo.ch.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës, brenda dhe jashtë vendit, se një aplikacion i tillë është i paautorizuar, në kundërshtim me ligjin dhe dëmton integritetin e procesit zgjedhor.

Po ashtu, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se të gjithë ata/ato që aplikojnë përmes këtij aplikacioni nuk janë duke paraqitur aplikimin e tyre në KQZ për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës.

Nga ana tjetër, KQZ njofton qytetarët me të drejtë vote që jetojnë jashtë Kosovës dhe të cilët plotësojnë kriteret ligjore për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës, që aplikimin e tyre ta bëjnë vetëm përmes mënyrës së përcaktuar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, duke ndjekur hapat e publikuar në ueb faqen tonë zyrtare.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve thekson se është i vetmi institucion që ka mandat kushtetues dhe ligjor për të organizuar dhe mbikëqyrur procesin zgjedhor.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, pas pranimit të informacioneve lidhur me publikimin e këtij aplikacioni, ka njoftuar organet kompetente për të ndërmarrë masat e nevojshme ligjore.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI