Shkurt.ch

Kujdes me zjarre, të rrezikshme dhe dënime të larta

Disa kantone kanë kërkuar që të mos ndizen zjarre, për shkak të rritjes së temperaturave

Një kërkesë zyrtare është lëshuar për të shmangur rrezikun e zjarreve në Zvicër, sipas “20 min”.

Moti i nxehtë dhe i thatë ka rritur rrezikun nga zjarret. Kantonet e Vaudit, Neuchâtel dhe Fribourg kanë kërkuar që të mos ndezen zjarre.

Në Vaud, Neuchâtel dhe Fribourg, rreziku i zjarrit është në nivelin 3, në një shkallë prej 5, përcjell albinfo.ch.

Gjithashtu ka edhe dënime për ata që janë të pakujdesshëm, sepse dëmet janë të mëdha.