Koronavirusi: çast pas çasti

Kush duhet të testohet në Zvicër?

Testimi i koronavirusit është racionuar në Zvicër, duke e rezervuar atë për raste më të rënda me rrezik të lartë, megjithëse mjekët ruajnë diskrecionin që kush të testohet

Ka të ngjarë, megjithëse mbetet disa pasiguri, ata që janë infektuar dhe janë shëruar do të kenë imunitet dhe nuk do të jenë më në gjendje të veprojnë si bartës të sëmundjes. Sidoqoftë, pa një test anti-trupi, të gjithë ata që nuk u kualifikuan për një test, nuk do të kenë asnjë mënyrë të konfirmojnë nëse e kanë pasur atë apo jo, përcjell albinfo.ch.

Numri i regjistruar i infeksioneve, aktualisht afro 11,000 në Zvicër, ka të ngjarë maja e ajsbergut. Për shembull, ka familje të tëra që raportojnë simptoma, kur asnjë anëtar i familjes nuk është testuar.

Përveç kësaj, shumë me virusin duket se nuk kanë simptoma, përcjell tutje albinfo.ch.Këta njerëz nuk do të kishin kërkuar një provë edhe sikur të kishte qenë i disponueshëm.

Sipas raportit të RTS, autoritetet zvicerane po shikojnë besueshmërinë e disa testeve të anti-trupave tashmë në treg. Testimi i anti-trupave përfshin marrjen dhe analizimin e një mostre gjaku.

Sapo të përcaktohet testi më efektiv, autoritetet planifikojnë të porosisin numrin më të madh të mundshëm, një premtim i bërë javën e kaluar nga Daniel Koch, kreu i departamentit të sëmundjes së transmetueshme të Zyrës Federale të Shëndetit Publik (FOPH).