Lajme

Kushtet për emigrantët për të marrë nënshtetësinë gjermane

Marrja e shtetësisë gjermane mund të bëhet më e lehtë në të ardhmen sipas legjislacionit që do të miratohet nga kabineti gjerman.

Në parim, emigrantët duhet të jenë në gjendje të marrin një pasaportë gjermane më shpejt, megjithëse ka kushte për integrim ekonomik dhe demokratik.

Drafti përjashton në mënyrë eksplicite natyralizimin për njerëzit që kanë kryer krime për arsye antisemite ose raciste.

Ministrja e Brendshme e Gjermanisë, Nancy Faeser, e ka përshkruar projektligjin si kyç për ruajtjen e konkurrencës së Gjermanisë.

“Ne jemi në mes të një konkursi global për mendjet më të mira”, tha Faeser për shërbimin e lajmeve Redaktionsnetzwerk.

“Por, ne do të fitojmë mendjet më të mira vetëm nëse ata mund të bëhen plotësisht pjesë e shoqërisë sonë në të ardhmen e parashikueshme”, theksoi ajo.