Ekonomi

“Lacoste” zëvendëson llogon e krokodilit

Gjithkush e njeh llogon e krokodilit në këmishat e “Lacoste”-s. Kohët e fundit, megjithatë, mund të hasni edhe majmunët dhe tigrat në vend të krokodilave.

Portreti Logos i krokodilit në llogo të “Lacoste”-s ishte zbuluar për herë të parë që nga themelimi i markës të veshjeve në vitin 1933. Në një seri të kufizuar, kompania franceze, e cila u takon që nga viti 2012 investitorëve zviceranë «Maus», ka prodhuar këmisha me llogo, ku shihen edhe kafshët të tjera.

Arsyeja për këtë është një bashkëpunim me organizatën e kafshëve dhe mjedisit, Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës. Krokodili zëvendësohet me kafshë të rrezikuara. Jashtë edicionit të kufizuar, krokodili klasik mbetet në llogo.

Ekzistojnë vetëm ekzemplarë të secilës nga dhjetë këmisha me mëngë me llogot e kafshëve të gjalla të specieve përkatëse. E gjithë seria e kufizuar përmban vetëm 1775 këmisha. Sipas faqes së internetit «Lacoste», këto tashmë janë shitur.

Çmimi për këmishë ishte 150 euro, rreth 170 franga, siç raporton Adweek.com.

Të gjitha kopjet së bashku kanë sjellë 306,800 franga në arkën e prodhuesit. Me çdo shitje, “Lacoste” mbësht ruajtjen e specieve, shkruan Adweek.com. Me kërkesën e “20 minuta”-ve, saktësisht se si kompania e bën këtë, “Lacoste” nuk i është përgjigjur ende, shkruan albinfo.ch.

«Lacoste» thekson se prodhimi ka standarde të larta të cilësisë shoqërore dhe mjedisore. Që nga viti 2012, kompania ka qenë anëtare e Global Compact e Kombeve të Bashkuara, një iniciativë për qëndrueshmëri. «Lacoste» lansoi në vitin 2009 një program të mirëqenies së kafshëve për krokodilat dhe habitatet e tyre.