Lajme

Nga e hëna lëvizja e banorëve të Maqedonisë drejt Kosovës, pa testin PCR

Nga mesnata shtetasit e Maqedonisë së Veriut mund të udhëtojnë drejt Kosovës dhe Serbisë pa pasur nevojë për test negativ PCR. Ministria e Shëndetësisë e Kosovës konfirmon për Alsat se sipas parimit të reciprocitetit, udhëtimi drejt Kosovës do të jetë pa kushte, ndërsa masa e njëjtë nuk vlen për vendet e rrezikut të lartë.

Ndërkohë kryeministri maqedonas Zoran Zaev tha se edhe përkundër hapjes së kufijve, qytetarët të jenë të kujdesshëm dhe të udhëtojnë vetëm nëse është e domosdoshme.

“Vendimi për rajonin e Ballkanit Perëndimor është marrë, kështu që kufijtë do të jenë të hapur, qytetarët do të mund të udhëtojnë në vendet fqinje, por apeloj që të udhëtojnë vetëm atëherë kur është e patjetërsueshme”, ka thënë Zaev.