Portrete të firmave

“Life Personal AG”, kompania që bën ndërmjetësimin e punëtorëve në Evropë

Kompania ‘Life Personal AG’, me seli në Zurich të Zvicrës, u lehtëson rrugën për të gjetur punë në Zvicër dhe në të gjitha shtetet e Europës.

Kjo kompani bën ndërmjetësimin e punëtorëve nga Zvicra në të gjitha shtetet e Europës, ndërsa këtu duhet cekur se nuk përfshihen shtetet e Ballkanit Perëndimor, si Kosova, Shqipëria, Maqedonia dhe Serbia.

Meqenëse për nënshtetas të Europës nuk është e nevojshme viza e punës, të gjitha procedurat e tjera për punë i kryen vetë kompania ‘Life Personal AG’, kështu duke iu ofruar të interesuarve kontrata në bazë të preferencave të tyre, si kontrata afatgjata, afatshkurtra, e po ashtu u mundëson edhe punësimin sezonal të studentëve në Zvicër.

Se sa ka të interesuar dhe në cilat profesione ka më shumë kërkesa për ndërmjetësim të punëtorëve, tregon menaxheri në kompaninë ‘Life Personal AG’.

“Ka shumë të interesuar për ndërmjetësim përmes kompanisë sonë, megjithatë për momentin ka mungesë të personave me përvojë pune, dhe jo vetëm ndihmës-puntor. Ndërsa, në profesionet që kërkohet më së shumti ndërmjetësim janë ato të ndërtimtarisë, IT-së, inxhinierisë e mjeksisë”, u shpreh menaxheri për Albinfo.ch.

Ndryshe, kompania ‘Life Personal AG’ ishte regjistruar si kompani në vitin 2008, ndërsa në vitin 2019 kishte ndërruar menaxhmentin, ku tani përveç menaxhmentit edhe i gjithë stafi përbëhet rreth 90% nga shqiptarët.

Life Personal AG