Lajme

Maqedonia e Veriut ratifikon Protokollin e anëtarësimit në NATO

SHKUP – Parlamenti i Maqedonisë së Veriut ka miratuar Ligjin për ratifikimin e Traktatit të Atlantikut të Veriut me mbështetjen e 114 nga 120 deputetë. Ligji do të hyjë në fuqi kur Spanja, e vetmja anëtare e NATO-s, të ratifikojë Protokollin e pranimit të Maqedonisë së Veriut, raporton PlusInfo.

Më parë, Kryetari i Parlamentit, Talat Xhaferi, vuri në dukje në fjalën e tij se rruga drejt NATO-s nuk ishte aspak e lehtë dhe e ndërthurur me shumë momente të trazuara. Ai përgëzoi anëtarësimin e ardhshëm në NATO, duke theksuar përkushtimin që qeveritë, parlamentet dhe qytetarët kanë bërë ndër vite me mbështetjen e tyre të vazhdueshme për anëtarësimin në NATO.

Ish-kryeministri Zoran Zaev shkruan për votimin në Twitter.

“Maqedonia e Veriut më në fund do të bëhet pjesë e NATO-s! Falënderoj të gjithë deputetët që
ishin të vetëdijshëm për përgjegjësinë historike që kanë dhe gjithashtu për guximin e tyre për të
marrë vendime që ndryshojnë të ardhmen. Vendi ynë është në BE dhe në NATO”, ka shkruar
Zaev në Twitter, përcjell albinfo.ch.