Lajme

Maqedonia shpall gjendje të jashtëzakonshme për shkak të zjarreve

Gjendja emergjente për 30 ditë është shpallur nga Ministri i brendshëm, Oliver Sasovski

Maqedonia ka shpallur gjendje të jashtëzakonshme në një rajon malor jugperëndimor. Kjo për shkak të shqetësimeve se të nxehtit mund t’i zgjerojë zjarret e shumta që kanë përfshirë rajonin.

Gjendja emergjente për 30 ditë është shpallur nga Ministri i brendshëm, Oliver Sasovski.

Policia ka konfirmuar se një trup i djegur është zbuluar në një fshat afër kryeqytetit Shkup, ndërsa dy shtëpi dhe një hangar janë ndezur në fshatin Mogillë, në pjesën qendrore të Maqedonisë.

Helikopterët për hedhje të ujit janë kërkuar, pasi zjarret janë intensifikuar në pjesën jugperëndimore dhe kjo ishte rrezik për shtëpitë, që ndodheshin kryesisht në fshatrat malore.