Lajme

Mbahet referendum në Zvicër për heqjen e ndryshimit të orës

Nën një javë derisa Zvicra të rikthejë orët të dielën, përpjekja për të hequr kursimet e ditës është hequr nga mungesa e mbështetjes.

Dështon përpjekja për referendumin e heqjes së kursimit të ditës në Zvicër, transmeton albinfo.ch.

Nën një javë derisa Zvicra të kthejë orët të Dielën, një përpjekje për të hequr kursimet e ditës është hequr për shkak të mungesës së mbështetjes.

Duhet theksuar se të dielën, 25 Tetor, Zvicra do të kthejë orët përpara dimrit që vjen.

Një përpjekje për referendumin e cila u përpoq të bënte kursimet e dritës së diellit një gjë e së kaluarës ka dështuar për shkak të mungesës së mbështetjes publike.

Aktivistët kishin shpresuar ta vendosnin çështjen në një referendum mbarëkombëtar nën ligjet e drejtpërdrejta të demokracisë në Zvicër dhe kishin nevojë për 100,000 nënshkrime para 20 Dhjetorit, 2020.

Përpjekja u anulua në 20 tetor për shkak të mungesës së mbështetjes.

Yvette Estermann, një zëdhënëse e fushatës dhe një përfaqësuese nga Partia Popullore Zvicerane e ekstremit të djathtë, tha se më pak se 50,000 nënshkrime ishin arritur.

“Qytetarët duket se kanë përparësi të tjera në këtë moment”, tha Estermann të Keystone DPA të Martën.

Estermann shpresonte që përpjekjet për të hequr kursimet e ditës – përfshirë në një nivel evropian – do të vazhdonin, duke bërë presion mbi qeverinë zvicerane për të bërë një ndryshim.

Kursimi i ditës ka qenë një tipar në kalendarin zviceran që nga viti 1981. /Albinfo.ch