Shqipëria

Mbi 10 mijë biznise të reja në Shqipëri

Mbi 10 mijë biznise dhe 38 mijë vende pune janë shtuar në Shqipëri.

Ministri i Financave Arben Ahmetaj gjatë ditës së sotme ka deklaruar se rritja ekonomike aktualisht është 4.5 herë më e lartë se ajo që ishte në 2013 në Shqipëri.

Ai tha se , janë 38 mijë vende të reja pune në ekonomi dhe janë shtuar mbi 10 mijë biznese të reja.

“Qershor 2017- Qershor 2018, janë 38 mijë vende të reja pune në ekonomi.Në shtatë-mujorin e parë të vitit 2018, janë shtuar mbi 10 mijë biznese të reja (efekti neto nga diferenca mes bizneseve të reja të regjistruara rishtazi dhe atyre të çregjistruara) Dhe sa për t’ju kujtuar korbave të dëshpëruar….rritja ekonomike aktualisht është 4.5 herë më e lartë se ajo që gjetëm në 2013!”, ka thënë ai,përcjell Albinfo.ch.