Lajme

McDonald’s do të shesë biznesin e tij në Rusi pas 30 vjetësh

McDonald’s ka nisur një proces për të shitur biznesin e tij në Rusi pas 30 vjetësh funksionimi të restoranteve të tij në vend në dritën e luftës së Moskës kundër Ukrainës.

Operatori i ushqimit të shpejtë tha se kriza humanitare e shkaktuar nga pushtimi i Rusisë dhe mjedisi i paparashikueshëm operativ nënkuptonte se vazhdimi i operimit në Rusi ishte i paqëndrueshëm, pasi nuk ishte më “në përputhje me vlerat e McDonald’s”.

Kompania synon të “zhdukë” pikat e shitjes, duke hequr emrin, logon, markën dhe menunë e McDonald’s, përpara se ato të shiten. Megjithatë, ajo do të ruajë markat e saj tregtare në Rusi.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI