Shkurt.ch

Më pak punëtorë në të zezë

Siç tregojnë të dhënat aktuale nga Instituti për Hulumtime Ekonomike të Aplikuara (IAW), niveli i ekonomisë së zezë në raport me produktin e brendshëm bruto në Gjermani vlerësohet në 9.1 për qind, në Austri (6.1 për qind) dhe Zvicër (5.5 për qind), përcjell albinfo.ch.

Arsyeja për këtë zhvillim pozitiv është mbi të gjitha situata shumë e mirë ekonomike dhe e tregut të punës.

Për këtë arsye ka më pak punëtorë në të zezë në Zvicër, Gjermani dhe Austri.

Shih statistikat: