Lajme

Më shumë zviceranë po luajnë lotari

Më shumë se kurrë më parë zviceranët po luajnë lotarinë  – që do të thotë se më shumë para mund të shpërndahen për kauza të vlefshme.

Shifrat e fundit nga Lotterie Romande tregojnë, ku 243 milionë CHF iu dhanë organizatave sociale, sportive dhe kulturore – është rreth 4% më shumë gjatë një viti.

Lotaria mund të dorëzojë më shumë para, sepse të ardhurat janë rritur. Kemi luajtur kumar 38 milionë CHF më shumë vitin e kaluar se më 2021, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Në një deklaratë, lotaria thotë se rritja është për shkak të llojeve të ndryshme të lojërave dhe rihapjes së kafeneve.