Lajme

Media online zëvendëson TV-në si formën më me ndikim të medias

Media online zëvendësoi televizionin si zhanri mediatik më me ndikim në Zvicër, për herë të parë në vitin 2021, sipas një studimi.

Markat e mëdha, si 20 Minuten dhe radio dhe televizioni publik zviceran, SRF, humbën ndikimin në favor të titujve më të vegjël, përcjell albinfo.ch.

Për sa i përket rëndësisë për formimin e opinionit, titujt e shtypur ranë në fund të renditjes, madje edhe pas radios dhe mediave sociale, sipas Media Monitor Switzerland 2021, të publikuar të martën. Studimi i Publicom në emër të Zyrës Federale të Komunikimeve ka për qëllim të matë gjendjen e diversitetit të mediave në Zvicër dhe mundësinë e formimit të opinioneve lirisht.

Edicioni i pestë konkludon se media online ka mundur të përfitojë ndjeshëm për sa i përket fuqisë së opinionit krahasuar me një vit më parë. Autorët e studimit identifikuan rritje në kurriz të kanaleve tradicionale të shpërndarjes. Nga njëra anë, kjo ndodhi brenda së njëjtës markë mediatike, kur njerëzit shikonin përmbajtjen më shumë në internet sesa në shtyp, përcjell tutje albinfo.ch.