Lajme

Mërgimtari shqiptar, këshilltar investimesh për firma prestigjioze zvicerane

Storie suksesi në diasporën shqiptare, Zvicër

Çdo herë e më shumë shqiptarët po arrijnë suksese në diasporë, duke u bërë emra të njohur dhe duke zotëruar poste të mira pune. Zvicra pa dyshim se është një nga shtetet evropiane, ku mundësia e arsimimit, punësimit, deportimit në karrierë dhe formimit profesional e etik është shumë e madhe, transmeton albinfo.ch.

Erenik Yzeiraj ka përfunduar studimet pranë Universitetit të Gjenevës për Administrim Biznesi dhe Master për Menaxhim, me orientim Financat e Korporatave.

Ai është në proces për të marrë Certifikatën për Kontabilitet Financiar dhe Tatimet pranë këtij universiteti, transmeton tutje albinfo.ch.

Ka punuar si këshilltar investimesh për firma prestigjioze zvicerane, si dhe në të njëjtën kohë, ai ka bashkëthemeluar edhe “SonoCoin”, një startup blockchain-i, që ofron zgjidhje për menaxhimin e të drejtave të autorit, por jo vetëm.

Në vitin 2015 ai u zgjodh si një nga “talentet e rinj që do të ndërtojnë Zvicrën e të nesërmes”, nga Forumi i të 100-ve. Revista e njohur zvicerane “l’Hebdo” i kushtoi një shkrim të riut shqiptar, ku theksonte talentin, performancën, suksesin dhe faktin se z. Yzeirajt është plotësisht i integruar në shoqërinë zvicerane, transmeton albinfo.ch.

Gjatë viteve të fundit ai ka qenë Këshilltar Investimesh për firma prestigjioze zvicerane, si; “Global Capital Network SA”, “Crown Capital Group SA”, kompani këto të cilat administrojnë mbi 600 milionë dollarë. Në të njëjtën kohë, ai ka bashkëthemeluar edhe “SonoCoin”, një startup blockchain-i, që ofron zgjidhje për menaxhimin e të drejtave të autorit, por jo vetëm.

Erenik Yzeiraj është aktualisht Drejtori i Investimeve dhe një nga drejtuesit e “LIAN Group”, një firmë e kapitalit sipërmarrës me qendër në Gjenevë. Ai ka kontribuar në rritjen e këtij biznesi, duke qenë pjesë në shumë transaksione. /Albinfo.ch