Bota

Ministri i Italisë: Mbi 119 mijë emigrantë u ulën në brigjet tona

Në një letër drejtuar presidentëv të shteteve, Ministri i Brendshëm i Italisë, Salvini ka kërkuar të shqyrtohen sa më shpejtë aplikacionet për azil.

Ndër objektivat e përmendura nga Zëvendëskryeministri në një letër drejtuar presidentëve janë përshpejtimi i ekzaminimit të peticioneve dhe afati i dhënies së lejes së qëndrimit për arsye humanitare.

Ministri i Brendshëm i Italisë, Matteo Salvini , në një letër drejtuar presidentëve të komisioneve për njohjen e mbrojtjes ndërkombëtare, ka bërë thirrje në lidhje me azilin dhe aplikacionet, shkruan Albinfo.ch.

Sipas mediave italiane një ndër objektivat e përmendura nga zëvendëskryeministri është përjshpejtimi në shqyrtim të peticioneve për dhënien e lejeve të qëndrimit për arsye humanitare.

Sipas Salvinit, leja për azil për arsye humanitare këtë vit është rritur në 28% dhe për të cilat Ministri i Brendshëm i ka bërë thirrje Komisionit për të “kërkuar shqyrtimin rigoroz të dobësive me vlerë mbrojtëse”.

“Një numër i konsiderueshëm dhe me rritjen e prirje duke pasur parasysh se më shumë se 130 mijë aplikacione janë dorëzuar vitin e kaluar për azil, ndërsa më shumë se  119 mijë emigrantë u ulën në brigjet tona “, ka thënë Salvin për një televizion italian.

Ai ka thënë se ekziston “shqyrtimi i arsyeve serioze për të drejtën për leje qëndrimi humanitarë”.