Kosova

Mjekët shqiptarë të Austrisë ftohen të japin kontribut në Kosovë

MInistri i Shëndetësisë së Kosovës tha se shëndetësia në Kosovë ka nevojë për ndihmë të strukturuar, e ku diaspora mund të bëjë shumë në këtë drejtim.

Ministri i Shëndetësisë i Kosovës, Rifat Latifi ka ftuar të gjithë mjekët shqiptarë të Republikës së Steiermarkut-Grazit të Austrisë për bashkëpunim në transformimin dhe zhvillimin e sistemit shëndetësor të Kosovës.

Në një takim që zhvilloi me ta, Latifi shpalosi prioritetet e tij, duke veçuar shtatë shtyllat e transformimit të shëndetësisë, ndër to edhe kthimi i trurit dhe formimi i 14 Qendrave Ekselente, raporton Albinfo.ch.

Për këtë çështje, ai ftoi mjekët shqiptarë në Graz për bashkëpunim, pasi që kthimi i trurit në këtë kohë është më se i domosdoshëm.

Mjekët dhe studentët shqiptarë u shprehën mirënjohës për vizionin e Ministrit Latifi dhe njëherit të gatshëm për bashkëpunim për zhvillimin e shëndetësisë së Kosovës.

“Ministri iu drejtua të pranishmëve duke thënë se kontributi i të gjithëve është më se i nevojshëm në këtë periudhë, pasi që pacienti është në rend të parë dhe se prioriteti kryesor është ofrimi i shërbimeve sa më të mira për qytetarët e Republikës së Kosovës”, thuhet në njoftim.

Pjesë e këtij takimi kanë qenë edhe pjesëtarë të suksesshëm të fushës së bizneseve dhe të shoqatave të ndryshme shqiptare në rajonin e Grazit.

Ata u shprehën të gatshëm për të kontribuar dhe bashkëpunuar me ministrin Latifi për transformimin e shëndetësisë, në mënyrë që qytetarët të kënë shërbime më të mira shëndetësore.

Ky takim i ministrit Latifi u realizua në kuadër të vizitës së tij zyrtare në Austri.