Lajme

Moderna do të ndalojë prodhimin e vaksinës kundër Covid në Valais

Pas largimit të CEO-s, ky është lajmi i dytë i keq për Lonza-n: Moderna nuk dëshiron të prodhojë më vaksinën e saj Covid në Valais.

Moderna dëshiron të ndalojë prodhimin e vaksinës Covid në Valais nga tremujori i tretë i 2023-ës. Është lajmi i dytë i keq për Lonza pas largimit të CEO Pierre-Alain Ruffieux. Moderna e justifikon vendimin me rënien globale të kërkesës për vaksina kundër Covid.

“Moderna pret të jetë në gjendje të përmbushë kërkesën e përmbushur aktualisht nga Lonza në 2024-2025 në vendin e saj të prodhimit të brendshëm në Norëood, MA”, shkroi Moderna në një deklaratë. Kompania gjithashtu pret kapacitet shtesë prodhimi pasi të përfundojnë fabrikat në Britaninë e Madhe, Kanada dhe Australi, shkruan 20minuten.

Të hënën u njoftua se CEO aktual Pierre-Alain Ruffieux do të largohet nga kompania në fund të muajit. Nuk u dhanë arsye për largimin befasues. Aksioni më pas ra mbi dhjetë për qind herë pas here. Në gjashtë muajt e fundit, kompania kimike dhe farmaceutike ka humbur pothuajse 20 për qind të vlerës së saj.

Moderna dhe Lonza hynë në një partneritet për të prodhuar vaksinën e Moderna në fillimin e pandemisë Covid. Si rezultat, mbi 1000 vende të reja pune u krijuan në Valais.