Futboll

Mungesa në punë e shkollë për të ndjekur Kampionatin Evropian

Kampionati Evropian është duke u zhvilluar dhe shikimi publik është joshëse. Në Gjermani, 50 për qind e menaxherëve mendojnë se është shumë mirë të sëmuresh herë pas here, edhe pse në të vërtetë janë në formë.

Në Gjermani, hangoveri pas një nate me pirje të madhe është konsideruar si sëmundje prej disa vitesh. Kjo u vendos nga një gjykatë kur duhej të vendoste për një reklamë për një pije kundër hangover.

Në përputhje me këtë, më shumë se një e treta e punonjësve në vendin fqinj kanë marrë tashmë një ditë pushimi, siç tregon një sondazh i fundit me më shumë se 1000 njerëz i kryer nga ofruesi i mësimit elektronik Pinktum.

Sidomos tani, me motin e mirë dhe Kampionatin Evropian që po zhvillohet në vendin tonë, kur shikimi publik dhe kopshtet e birrës janë joshëse, numri i rasteve të sëmundjes në Gjermani mund të vazhdojë të rritet.

Një baba skocez kohët e fundit madje gënjeu shkollën e djalit të tij për një udhëtim arsimor nëpër Gjermani. Por udhëtimi ishte në fakt në Kampionatin Evropian. Tani ai po poston foto të tij dhe djalit të tij në stadiume dhe po festohet nga miliona njerëz.

Edhe në Zvicër numri i mungesave po rritet nga viti në vit. Ato ishin veçanërisht të larta gjatë krizës së Corona. Është e paqartë nëse të gjithë janë me të vërtetë të sëmurë ose kanë një arsye tjetër të besueshme, ose nëse thjesht po skijojnë.

Ka disa që nuk shohin asgjë të keqe në sjelljen e babait skocez kur zhvillohet një ngjarje e madhe si kampionati evropian. “Unë mendoj se është krejtësisht mirë. Ka ende shumë për të mësuar,” shkruan Züriigirl.

Höisu99 tregon gjithashtu mirëkuptim: “Është përgjegjësia e prindërve, dhe më pas ata do të duhet të studiojnë pak më shumë për të kapur atë që mund të kenë humbur. Gjatë kësaj kohe, asnjë vit shkollor nuk do të shkatërrohet dhe sigurisht asnjë mundësi karriere ose çdo gjë e tillë do të shkatërrohet”.

Përdoruesi IstdochkeinProblem i ka larguar fëmijët nga shkolla: “Kampionati Evropian rrallëherë afrohet kaq shumë. Dhe nëse keni fatin të merrni bileta, aq më mirë. Fëmijët e mi nxirren zyrtarisht nga shkolla për dy ditë dhe disa mësues do të pëlqen të vijë vetë me ta.”

D.* raporton për mungesën e tij të shkollës, të cilën nuk do ta bënte sot: “Kur isha në shkollë, thirra i sëmurë dhe dërgova shënime të rreme mjeku për të shkuar në Europa-Park për katër ditë. Koha atje ishte e mrekullueshme, por rreziku i vazhdueshëm për t’u zbuluar nuk ia vlente. Tani e di se ndershmëria është gjithmonë mënyra më e mirë.”/20minuten